www.multipistes.org
Beginpagina


More pictures


Calendar & News
<<   april 2020   >>
motuwethfrsasu
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
there is no event scheduled for this monthcontact@multipistes.org
Youssouf Amine Elalamy & Philippe Délis | Un Roman dans la Ville

Een Roman en de Stad | Feijenoord | رواية في المدينة


Het boek buiten de kaft
Een Roman en de Stad is gebaseerd op de roman ’Nomade’ van de Marokkaanse auteur Youssouf Amine Elalamy, die dit boek specifiek geschreven heeft voor dit project.

’Nomade’ wordt op verschillende manieren gepubliceerd in de stad - in dit geval Rotterdam (Feijenoord).

In Feijenoord zijn vanaf maart de kinderen in buurthuis De Dam bezig met het ontwikkelen van hun eigen Nederlandse kalligrafie aan de hand van het verhaal, onder begeleiding van grafisch vormgeefster Mariska Stuijt.

Vanaf 25 april zal het boek - dat uit 8 delen bestaat die ook ieder afzonderlijk gelezen kunnen worden - op 8 locaties in Feijenoord komen te liggen. Het project wordt geopend met een lezing van deel 1 door de auteur zelf (in het Arabisch) in Buurthuis De Dam. Een verhalenverteller zal vervolgens een weergave geven in het Nederlands. Iedereen is vanaf 16h welkom!

Gedurende de maand dat het project in Feijenoord loopt, komt op iedere locatie verschillende posters te hangen met de kalligrafie van zinnen uit het verhaal. Ook komt het betreffende deel van het boek op iedere locatie te liggen - zo kan men met een rondgang door de wijk ook het hele verhaal lezen (de lezer wordt zelf ook een nomade). Ieder deel kan overigens ook op zichzelf gelezen worden.

Elke zaterdag en elke woensdag om 16h zal telkens op een andere plaats een verhalenverteller in het Nederlands of in het Arabisch een deel van het verhaal weergeven. Het programma kunt u hier vinden.

Van ieder van deze 8 voorstellingen wordt een gefilmde registratie gemaakt bij de 8 locaties door Monica Ruiz van Hattem, zodat er uiteindelijk weer een aaneengesloten gefilmd verhaal ontstaat. Dit zal ter zijner tijd ook vertoond worden.

Wordt vervolgd....

Nomade is in het Nederlands vertaald door Saskia Taggenbrock, en in het Arabisch door Hassan Bahraoui

Met dank aan het Fonds BKVB; Stichting Welzijn Feijenoord; Bibliotheek Gemeente Rotterdam; Anadolu Moskee; Kunst-en Kapsalon Stieltjesplein; Cafe/Bar Roman; het Droomtheater; Bakkerij Gül; atelier Jup de Heer; alsmede aan Doa Aly; Michel Damhuis; Monica Ruiz van Hattem; Mariska Stuijt; Marco de Wit